Хуавей (Huawei) започна дело срещу банка HSBC с искане на документи,

...
Хуавей (Huawei) започна дело срещу банка HSBC с искане на документи,
Коментари Харесай

Хуавей започна дело срещу банка HSBC

Хуавей (Huawei) стартира дело против банка HSBC с искане на документи, които съгласно китайската софтуерна компания имат основно значение за напъните да спре екстрадицията на основния й финансов шеф Мън Ванчжоу от Канада в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.
Хуавей подаде иск пред висшия съд на Англия да й бъдат предоставени документи, които съгласно компания ще покажат, че Мън не е подвела банката, както настояват американските управляващи. Делото усложнява още повече геополитическата борба към случая с Мън и ускорява натиска върху Ейч Ес Би Си, огромна част от приходите на която идват от Китай.
Мън, щерка на създателя на концерна Жън Чжънфей, бе арестувана през декември 2018 година при прехвърляне сред два полета във Ванкувър по искане на Съединени американски щати. Вашингтон упреква Хуавей, че е употребила Скайком (Skycom), компания призрак от Хонконг, да продава телекомуникационно съоръжение на Иран в нарушаване на глобите, наложени от Вашингтон. Мън се бори против настояването за изгонването й в Съединени американски щати, където е упрекната в осъществяване на машинация посредством заблуждаване на Ейч Ес Би Си за бизнеса с Иран.
Аргументите на Хуавей са ориентирани към ПауърПойнт (PowerPoint) презентация от август 2013 година, която Мън е показала на високопоставени чиновници на банката в Хонконг и която включва подробни сведения за връзките на компанията със Скайком и напъните й за съблюдаване на законовите условия, написа Българска телеграфна агенция.
Адвокатите на Мън упрекват Съединени американски щати, че употребяват подвеждащо обобщение от срещата, в което са подбрани единствено избрани слайдове. Те желаят достъп до цялата презентация, която съгласно тях демонстрира, че Мън е обяснила връзките сред Хуавей и Скайком.
Делото по изгонването на Мън, която към момента е във Ванкувър под гаранция, би трябвало да бъде обновено на 1 март, а до приключването му могат да минат още години
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР